«Ваш прапор — наш прапор»: прем’єр-міністр Словенії вразив щирістю у Бучі (відео)

Чиновник привітав українців з річницею деокупації міста українською мовою.

Прем’єр-міністр Словенії вразив заявою у річницю звільнення Бучі / скріншот

Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб під час промови у Бучі вразив українців своєю щирістю та заявив, що наш державний прапор — тепер спільна цінність двох країн.

Відповідне звернення чиновник зробив на честь річниці деокупації міста, яке вважається найбільш постраждалою місциною від дій армії РФ у Київській області.

На трибуні глава уряду Словенії спілкувався українською мовою: він процитував слова гімну України та зізнався «у коханні» українському прапору.  

Відео дня

«Ваш прапор тепер — і наш прапор. У Словенії ми розвішуємо його перед усіма державними установами, також перед моїм кабінетом прем’єр-міністра», — сказав Роберт Голоб.

Прем’єр-міністр Словенії заговорив українською у Бучі З’явилася перша реакція Байдена за затримання журналіста WSJ в Росії Прем’єр Іспанії підтримав мирний план України і закликав Сі поговорити із Зеленським Президент Грузії розкритикувала уряд за те, що він говорить однією мовою з Кремлем Путін проголосив Росію «самобутньою країною-цивілізацією»

Річниця деокупації Бучі — важливі заяви Зеленського 

Нагадаємо, що сьогодні українське суспільство святкує військову дату — річницю визволення від російських окупантів українського міста Буча (Київська область). На честь цього лідер держави Володимир Зеленський ще з ранку звернувся до українців та під час відповідних заходів зробив низку важливих заяв.

Зокрема, він розкрив українцям моторошну статистику щодо того, що за час перебування у Бучі (вони зайшли у місто 24 лютого) солдати РФ вбили понад 1,4 тисячі українських громадян. 

Також 31 березня Зеленський вручив громаді Бучі почесну відзнаку «Місто-герой України». 

Джерело

Новости Украины