У Білорусі заявили, що не розміщуватимуть ядерну зброю на кордонах із НАТО


У Білорусі заявили, що не розміщуватимуть ядерну зброю на кордонах із НАТО

Іскандер (Фото: Wikipedia)

Держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович заявив, що Білорусь не розміщуватиме російську ядерну зброю на кордоні з державами-членами НАТО, повідомляє видання BELTA. Головний редактор Defense Express Олег Катков у коментарі LIGA.net пояснив, чому це було неможливо із самого початку.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини У відповідь на питання журналістів Вольфович заявив, що Білорусь не розміщуватиме російську ядерну зброю поряд із кордоном Польщі, як про це раніше заявляв посол РФ у Білорусі Борис Гризлов. Російський дипломат казав, що «це буде зроблено незалежно від усього шуму в Європі та США». За словами Вольфовича, Білорусь уся «знаходиться коло західних кордонів», тому ядерну зброю можна розмістити «де завгодно». «Відстань та протяжність Білорусі – 600 км. Вона дозволяє розмістити [ядерну зброю] де завгодно», – заявив білоруський посадовець. Військовий експерт Олег Катков у коментарі LIGA.net зауважив, що ядерну зброю і так не розміщують поряд із противником, тому попередні погрози з боку РФ не мали жодного сенсу. Фрази на кшталт тієї, що сказав Гризлов, поширюються від некомпетентності російського керівництва, а розташування ядерної зброї в Білорусі не змінює нічого у воєнному сенсі, говорить експерт.

  • 25 березня російський диктатор Володимир Путін повідомив, що Росія має намір розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.
  • 3 квітня 2023 року посол РФ у Білорусі Борис Гризлов заявив, що окупанти планують розмістити ядерну зброю на кордоні з державами НАТО.
  • У МЗС Латвії назвали план Росії щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі «актом розпачу».

Читайте також: Сі Цзіньпін на зустрічі з Макроном направив сигнал Росії: Ядерну зброю не можна застосовувати

Джерело

Новости Украины