Зеленський порадив російським солдатам тікати, якщо хочуть вижити

Зеленський порадив російським солдатам тікати, якщо хочуть вижити

Фото: President.gov.ua

Україна ніколи не забувала своєї мети та поверне території, які їй належать – українські військові та спецслужби роблять свою справу. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

— Я впевнений, що ви все розумієте, що відбувається, за що ми боремося і чого прагнемо. І наші воїни не вимагають жодних анонсів чи інформаційних хвиль у спину. Україна повертає своє. І повертатиме Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, Херсонщину, Крим, обов’язково – всю нашу акваторію Чорного та Азовського морів – від Зміїної до Керченської протоки, — сказав Зеленський.

Як зазначив президент, жодна відповідальна особа не оприлюднить будь-яких подробиць плану ЗСУ, але порадив росіянам почати тікати або здаватися в полон.

– Хто хоче знати, які у нас плани? Ви не почуєте конкретики від жодної дійсно відповідальної особи. Тому що це війна. І так – на війні. Але окупанти повинні знати: ми гнатимемо їх до кордону. До нашого кордону, лінія якого не змінювалася. Окупанти її добре знають. Якщо вони хочуть вижити – російським військовим час тікати. Їдьте додому. Якщо ви боїтеся повертатися до себе додому до Росії – що ж, нехай такі окупанти здаються в полон, і ми гарантуємо їм виконання всіх норм Женевських конвенцій, — наголосив він.

Президент зазначив, що ЗСУ не зупиняться доти, доки не звільнять наші території, а росіяни «матимуть справу» з українськими захисниками. Також Зеленський повідомив, що провів важливі наради з військовими та чиновниками, але подробиць не озвучив.

Джерело

Новости Украины