Байден про зустріч із Зеленським: Є багато тем для обговорення

Байден про зустріч із Зеленським: Є багато тем для обговорення

Фото: facebook.com/joebiden

Президент України Володимир Зеленський увечері 21 грудня зустрінеться із президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Напередодні зустрічі американський лідер заявив, що у сторін накопичилося багато тем для обговорення. Про це він написав у соцесті.

— Сподіваюся, у тебе гарний політ, Володимире. Я дуже радий побачити тебе тут. Є багато для обговорення, – написав Байден.

Зустріч відбудеться у Вашингтоні орієнтовно о 21:00 за Києвом. Орієнтовно о 23.30 має розпочатися спільна прес-конференція Зеленського та Байдена. За попередньою інформацією, звернення Зеленського до Конгресу заплановано на 02.30 за Києвом.

Як пише CNN, для безпечної доставки Зеленського до Вашингтона було задіяно американський військовий літак. Видання пише, що після того, як тиждень тому Зеленський прийняв запрошення Байдена відвідати країну, обидві сторони відразу ж розпочали безпеку візиту. Український лідер планує залишити Вашингтон відразу після виступу перед Конгресом на Капітолійському пагорбі, тож його візит триватиме лише кілька годин.

Поїздку Зеленського до Вашингтона президенти обговорили під час телефонної розмови ще 11 грудня. Це перший особистий візит Зеленського до США з моменту вторгнення Росії до України у лютому. У Білому домі повідомили, що український президент самостійно вирішив, що ситуація з безпекою дозволяє летіти до США.

Джерело

Новости Украины