Посол України порадив Німеччині не приймати російських дезертирів: Вони становлять загрозу


Посол України порадив Німеччині не приймати російських дезертирів: Вони становлять загрозу

Фото: Центр Нова Європа

Український посол у Берліні Олексій Макеєв вважає, що Німеччині не варто було б приймати у себе росіян, які тікають від мобілізації. В інтерв’ю Bild він сказав, що вони можуть становити загрозу.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Мене дуже дратує те, що майже ніхто з росіян не поїхав зі своєї країни, коли розпочалася війна. Я теж нічого не чув про великі демонстрації», – сказав він.

За словами Макеєва, молоді чоловіки, які тікають з Росії, просто хочуть уникнути військової служби, але не засуджують війну. Зрештою вони їздитимуть колонами по Німеччині, розмахуючи російськими прапорами, сказав посол.

«Ці росіяни становлять загрозу безпеці не лише для Німеччини, а й для всіх молодих українських жінок з дітьми, яким доведеться перебувати поруч із цими чоловіками у притулках для біженців. Для Німеччини було б неправильно приймати російських дезертирів», – сказав Макеєв.

  • Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер наприкінці вересня сказала, що її країна за певних обставин готова прийняти російських дезертирів та противників путінського режиму.
  • У сусідній Чехії інший підхід – там заборонили в’їзд росіянам навіть із шенгенською візою. Головний претендент на посаду президента Чехії Петр Павел заявив, що не всі росіяни, які тікають від мобілізації, виступають проти війни, тому Захід має ставитися до них з пересторогою.

Читайте також: Новий посол у Німеччині Макеєв: Мельник зробив класну роботу. Але в мене інший стиль

Джерело

Новости Украины