Влада Одещини пояснила, коли відновить електрику і спростувала заклики до евакуації

Влада Одещини пояснила, коли відновить електрику і спростувала заклики до евакуації

На повне відновлення мереж та обладнання в Одеській області знадобиться близько 2-3 місяців, але електрика до будинків людей надійде вже найближчими днями. Про це заявив речник обласної державної адміністрації Сергій Братчук у своєму Телеграм-каналі.

— Роз’яснення деяких положень звернення Департаменту систем життєдіяльності та енергозабезпечення Одеської ОВВ. За терміном 2-3 місяці. Йдеться про повне відновлення високовольтних мереж та відповідного технічного обладнання. Сьогодні Одеська ОВА та енергетики об’єднали зусилля для того, щоб електроенергія надійшла до квартири кожного нашого земляка найближчими днями, – запевнив Брачтук.

Також представник відомства заявив, що ніхто з представників влади не робив жодних закликів до евакуації, а всі подібні заяви він назвав «елементом гібридної війни».

— Увага! Жодних закликів до евакуації мешканців Одеси та області жоден представник влади у регіоні не робив. Вільна інтерпретація звернення, розміщеного на офіційній сторінці Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВ до Фейсбуку, розглядається не інакше як елемент гібридної війни російських спецслужб проти України, — наголосив спікер.

За його словами, інформація про цей інцидент вже направлена співробітникам СБУ, силовики вивчають всі обставини. Найближчим часом влада Одещини поінформує про результати.

Джерело

Новости Украины