Зеленський зустрівся із головою МАГАТЕ перед виїздом місії на ЗАЕС

Зеленський зустрівся із головою МАГАТЕ перед виїздом місії на ЗАЕС

Фото: REUTERS

Володимир Зеленський зустрівся з головою МАГАТЕ у Києві перед тим, як місія вирушила на Запорізьку АЕС. Про це увечері у вівторок, 30 серпня, повідомили CNN та «Інтерфакс-Україна».

Президент сказав Рафаелю Гроссі, що Україна зацікавлена в тому, щоб делегація потрапила на Запорізьку АЕС. Зеленський наголосив на необхідності повної демілітаризації станції та переходу ЗАЕС під контроль України.

— Ми хочемо, щоб місія МАГАТЕ на чолі з директором Гроссі знайшла можливість завдяки нашим спецслужбам, коридорам безпеки потрапити на станцію і зробити максимум, щоб уникнути загроз світового масштабу. Ми довіряємо вашим фахівцям. Ми хочемо, щоб була не тільки перевірка, це тактичні дії, а є стратегічні рішення, – сказав Володимир Зеленський.

У російському телеграм-каналі «Главное в Энергодаре» заявили, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії їде на станцію «через єдиний КПП у Запорізькій області».

Місія МАГАТЕ 29 серпня виїхала до України. Делегації агентства з атомної енергії вже двічі були в Україні після нападу Росії – на Південно-Українській та Чорнобильській АЕС. В обох випадках станції перебували під контролем Києва.

Джерело

Новости Украины