У ПАРЄ точилися дискусії щодо конкретного визначення для росії — Наталуха

Дмитро Наталуха

СТРАСБУРГ-КИЇВ. 13 жовтня. УНН. У Парламентській Асамблеї Ради безпеки Європи точилися дискусії щодо конкретного визначення для російської федерації. Про це у коментарі УНН розповів член делегації Верховної Ради у Парламентській Асамблеї Ради Європи Дмитро Наталуха.

Цитата

“Там не було ніякої маніпуляції. Була дискусія на політичному комітеті і в контексті правильного і максимально прийнятного для Асамблеї формулювання. Тому що такий термін вводиться на рівні юридичних документів, напевно, вперше. І тому, мені здається, що було обрано достатньо багатообіцяюче визначення саме політичного режиму російської федерації…, чиї дії були визнані терористичними”, – пояснив спікер.

Деталі

На думку Наталухи, прийнята резолюція є “тектонічним зсувом” у глобальній дипломатії.

По-перше, таким чином, російський політичний режим визнається як терористичний. По-друге, йдеться про те, що мир в цій війні має укладатися тільки на умовах України. По-третє, Рада Європи закликає світ, надати Україні засоби протиповітряного захисту.

Зокрема, Україна від імені Ради Європи ставить питання про законність перебування росії в Організації Об’єднаних Націй і в Раді безпеки ООН. І таким чином, йдеться про те, що політичні партії російської федерації несуть відповідальність за цю війну так само, як і президент, як і уряд російської федерації, та за наслідки цієї війни, зазначає Наталуха.

“Тут цікаво те, що коли ми говоримо про політичні партії, ми маємо на увазі як інституції – тобто, всі члени політичних партій, а не лише якісь їхні посадові особи. Тобто, мова йде про мільйони людей, громадян російської федерації, які є членами цих політичних партій. Це дасть нам можливість далі рухатися з цим по різним міжнародним інстанціям та працювати на різних міжнародних площадках для того, щоб добитися повної дипломатичної ізоляції росії”, – додав він.

Доповнення

Парламентська асамблея Ради Європи сьогодні у Страсбурзі ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Зі 100 делегатів – 99 проголосували «за», один утримався.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины